در ابتدای این همایش مديرعامل شركت مخابرات ايران با اشاره به رشد ساز و كارهاي الكترونيكي در حوزههاي آموزش، زير ساختهاي ارتباطي و قوانين و مقررات مربوط به آن گفت : در حوزه آيين نامههاي اجرايي و اجراي قوانين و نيز ايجاد محتوا در اين حوزه بسيار عقب هستيم.
صابرفيضي اظهار داشت : به دليل عدم وجود محتوا به فرهنگ الكترونيكي نرسيده و دچار بحران شديم و تازماني كه فرهنگ استفاده از محتوا رقابتي نشود به پيشرفت دست نمييابيم.
وي ادامه داد : شواهد حاکی از آن است که خصوصي سازي در حوزه مخابرات در سالهاي اخير تأثير مناسب خود را در كيفيت و سرعت ارائه خدمات و عدم رشد قيمتها نشان داده است.
همينطور که وجود دو اپراتور تلفن همراه در كشور تأثير مناسبي در ارتقاي سطح ارائه خدمات داشت، پس در حوزه محتوا در عرصه بانكداري الكترونيك نيز بايد يك فضاي رقابتي ايجاد كرده و حاكميت يا دولت تنها به نظارت و رگولاتوري بپردازد.
فيضي با اشاره به شبكه اختصاصي بانكها كه از سوي شركت مخابرات ايران طراحي شده است، ايجاد امنيت در شبكه بانكي، افزايش رونق كسب و كار صنعت بانكداري و در نتيجه توسعه اقتصادي كشور، توسعه زيرساختهاي ارتباطي سامانه هاي بانكداري، اخذ رويكرد يكنواخت و متحد در مقابل حملات سايبري و رضايتمندي بيشتر مردم از خدمات بانكداري در كشور را اهداف شركت مخابرات ايران در طراحي و اجراي اين سيستم دانست.
مديرعامل شركت مخابرات ايران با تاكيد بر تضمين عدم قطعي سيستم اين شبكه بيش از 5 دقيقه از سوي اين شركت گفت : سطح بالاي امنيت، برقراري ارتباط هر ايستگاه بانكي در كشور در كمترين زمان و بالاترين كيفيت، ايجاد تنوع در لايه دسترسي شبكه بانكي و ايجاد كلاسهاي مختلف سرويس و خدمات ويژگيهاي اين شبكه جديد اختصاصي براي بانكهاست.
این مقام مسئول کشور با اشاره به سرويسهاي قابل ارائه اين شبكه جديد، سرويسهاي ارتباطي، امنيت و كارايي بالا، مديريت پيكربندي و نگهداري تجهيزات سمت مشتركين، كنترل و مانيتورينگ امنيت، بازيابي اطلاعات مشتركين در مواقع بروز بحران، ارائه اطلاعات مشتركين در مواقع بروز بحران و ارائه اطلاعات مورد نياز مشتركين جهت پيگرد قانوني حملات سايبري را از جمله خدمات و سرويسهاي اين شبكه جامع برشمرد.
وي تاكيد كرد : شبكه جامع احتصاصي بانكها پروژهاي مشترك ميان شركت مخابرات ايران و بانك مركزي است و اميدواريم اين محتواي توليد شده كه بسيار مورد نياز كشور است به همين ميزان پاسخگو باشد.
فيضي با انتقاد از مركزيت بخش عمده ارتباطات اينترنتي داخل كشور در سرورهاي خارج از كشور ادامه داد : يكي از دلايل عمده كندي و ريسك بالاي فعاليتهاي اينترنتي در كشور به دليل مديريت محتواي داخل كشور در خارج از كشور است در صورتي كه ارتباطات داخل كشور كه 80% كل اين حجم را شامل ميشود ميتواند در داخل كشور با سرعت و كيفيت بالا مديريت شود.
همچنين معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري در اين كنفرانس با اشاره به لزوم تحول اساسي در نظام اداري كشور گفت : از سال گذشته 10 برنامه تحول براساس آسيب شناسي صورت گرفته در نظام اداري كشور كليد خورده است كه اولين و يكي از مهمترين آن دولت الكترونيك است.
احمد بزرگيان افزود : سلامت اداري، رضايت عمومي، سرعت در انجام خدمات، كاهش قيمت تمام شده خدمات و فرايندها، اصلاح فرايندها و شفافيت امور انجام شده و خدمات مرتبط همگي آثار توسعه دولت الكترونيك خواهد بود.
وي با تاكيد بر ضرورت دوري از حركتهاي جزيرهاي در حوزه توسعه فعاليتهاي الكترونيك خبر داد و افزود: بزودي نقشه راه دولت الكترونيكي رونمايي ،و با اجراي 260 پروژه و صدها زير پروژه ادامه خواهد يافت.
بزرگيان با اشاره به تخلفات مالي بزرگ اخير اظهار داشت؛ اين اتفاق نشاندهنده ضعف سيستم بانكي كشور بوده كه طي جلساتي به اين جمعبندي رسيديم كه اصلاح قوانين، فرايندها، فعاليتهاي الكترونيكي، ايجاد يكپارچگي فعاليتها و فرايندهاي الكترونيكي بانكي، كاهش اثرگذاري فعاليتهاي غيربانكي بر فعاليتهاي بانكي و اصلاح فرايند انتصاب رؤساي بانكها، شش اقدام مؤثري است كه بايد محقق شود تا ديگر شاهد بروز چنين وقايع تاسف باري نباشيم.
گفتني است بيش از 150 مقاله تخصصي مرتبط به دبيرخانه اين كنفرانس ارسال شده و در فرايند داوري قرار گرفت كه ارائه چند مقاله برتر بخشي از اين كنفرانس را به خود اختصاص داد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025